Πληροφορίες - Τουριστικός Οδηγός για το Καστελλόριζο


 


 

Το Καστελλόριζο παρ' ότι μικρό σε έκταση έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη αρκετά υψηλό. Διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές αλλά και αξιοθέατα που αξίζουν την προσοχή σας.

 

Δια θαλάσσης πρέπει να επισκευθείτε το φημισμένο γαλάζιο σπήλαιο ή τρύπα του Παράστα, με τις απίθανες χρωματικές αποχρώσεις του γαλάζιου και για τους τυχερούς τις φώκιες monachus-monachus. Επίσης με το ίδιο καϊκι μπορείτε να συνεχίσετε τη θαλασσινή σας περιήγηση κάνοντας τον περίπλου του νησιού αλλά και μια επίσκεψη του νησιού της Κυράς της Ρω, όπου και υπάρχει ο τάφος της θρυλικής γυναίκας-συμβόλου.

Για τις κοντινότερες εξορμήσεις σας με βάρκες του νησιού μπορείτε να πάτε για μπάνιο σε κοντινά νησάκια, όπως του Αγίου Γεωργίου, αλλά και μικρές ιδιωτικές θα έλεγε κανείς παραλίες, φτιαγμένες από μεγάλο βότσαλο και πέτρα που με τον χρόνο έχει λειανθεί από τα στοιχεία της φύσης και μοιάζει μαρμάρινο κατασκεύασμα. Η βουτιά σ΄αυτά τα πανέμορφα νερά θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα.

 

Δια ξηράς υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσετε πραγματικά αρχαία μονοπάτια στα βουνά του Καστελλόριζου και να δείτε ότι ο τόπος αυτός εκατοικείτο από τους Έλληνες τους αρχαίους χρόνους, παράγοντας στην περιορισμένη αυτή έκταση γης λάδι και κρασί. Τα ίδια αυτά μονοπάτια θα σας οδηγήσουν και σε νεότερες κατασκευές όπως τα μοναστήρια σε πολλές κορφές του Καστελλορίζου. Η αρχαία Ακρόπολη με τα Μινωικά τείχη και τα ελληνορθόδοξα εκκλησάκια εντός, το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμωνα και Αγ. Γιώργη το φτοχουλάκι πιο κάτω, το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη, του Αγ. Γεωργίου πιο πέρα και η περιοχή Αυλωνία με τα αρχαία πατητήρια είναι μέρη που θα επισκευθείτε. Η θέα που αντικρίζει κανείς από εκεί πάνω είναι σίγουρα μοναδική...

Δείτε ένα βίντεο με το μαγευτικό Καστελλόριζο

Copyright © 2014 karnayo.gr. All rights reserved.

Design & development by RodosWebs.com